MÝDLA

Gelová fáze

Gelová fáze

  Gelová fázeGelová fáze je fáze mýdla, kdy se mýdlo roztaví do gelové konzistence. Do gelu můžeme mýdlo dostat buď hned po výrobě pouhou izolací (huňatá deka, spacák, peřina atp), protože během saponifikační rekce dochází k uvolňování tepla a mýdlo samo si...

Výroba mýdla 2.část

Výroba mýdla 2.část

  Výroba mýdla 2. část                                                                  Vyformování a krájení mýdla                                                                  Mýdlo krájíme nejčastěji po 24 – 48 hodinách, pokud neprošlo gelem tak po 28...

Výroba mýdla 1.část

Výroba mýdla 1.část

  Výroba mýdla 1. část                                                                  Příprava surovin a pomůcek                                                                  Toto jsem již probrali v lekci Základní suroviny na výrobu mýdla Co budeme...

Základní pomůcky a formy

Základní pomůcky a formy

  Základní pomůcky a formyPomůcky: nerezovou nebo plastovou tepluvzdornou nádobu na rozpuštění olejů nádobu na rozpouštění hydroxidu (odolný plast, nerez - NE sklo!) váhy (s přesností alespoň 0.1 g) teploměr - ideálně bezdotykový silikonovou stěrku,...

Výroba mýdla – tahák

Výroba mýdla – tahák

  Výroba mýdla – tahákZde najdete krok za krokem jak se mýdlo vyrábí. V kurzu si vše detailně vysvětlíme, ale bude fajn, když hned na začátku budete mít představu, jak se mýdlo vlastně vyrábí 🙂 1) Rozpustíme si ve vodní lázni odvážené pevné tuky. 2)...

Základní suroviny na výrobu mýdla

Základní suroviny na výrobu mýdla

  Základní suroviny na výrobu mýdlaK výrobě kostky mýdla potřebujeme tři základní suroviny  olej/tuk vodu hydroxid sodný Pojďme se podívat jaké oleje jsou vhodné, jak vybrat kvalitní hydroxid a jakou vodu lze do mýdla použít.                                ...